Sedat Narman Nickli Üyeden Alıntı
Bakkal aylak kalınca veresiye defterini karıştırır misali, zamanında eh işte buda böyle oluversin dediğim şeyler geliş gidiş gözüme batmaya başlayınca aldım elime çatır çutur derken içime sinmeyen yerleri düzeltmeye çalıştım. Hatası yokmudur vardır elbet ama biraz adam oldu.
Önce isim boyutları çok büyüktü, bodoslama keskin olmalıydı ve haliyle demiri de yumru hizasından itibaren incelmeliydi. Çivi başları çok büyük boyut farkı yaratıyordu ve çivi başları dışarıda kalıyordu. Farş tahtaları tek parça yekpare yapıldığından sıcaklık farkı ile çalışıp çarpılmıştı. Klen in kuşgözünden yapıldığı bariz belli oluyordu.
Önce stikerden kesilen isim söküldü, bodoslama demiri söküldü, bodoslamaya eğe ile keskinlik kazandırıldı model zımparalandı ve tekrar boyandı. Yeni şekli verilen bodoslama demiri yerine çakıldı. Kızımın ismi olan yazı, sulu transfer (decal) yöntemi ile yapıştırıldı. İstralyalar söküldü ve çivi başları traşlandı, farş tahtaları sökülebilir 2 parça olarak yeniden yapıldı ve yerine oturtuldu. 4 adet frengi deliği yapıldı. Klen yeniden yapılarak su kesimi ile birlikte boyandı, olmuşken bir de liman numarası alalım diyerek liman numarası yazıldı ve model mat vernik ile sonlandırıldı. Yazdırılan isimliği kaidesine yapıştırıldı.
Bir daha buda böyle oluversin diyerek sallamanın ne büyük yanlış olduğu ve geriye dönüp tamir etmenin daha zor olduğu dersi çıkarıldı.
Decal yöntemi için Kazım Bey'in paylaşımları bana referans olmuştur, kendisine bu vesileyle tekrar teşekkür ederim.