DEVAM
mehmet kardeşim ben sana bundan sonraki modellerinde kullanabileceğin birkaç önerim olacak.Öncelikle çok sabırlı olacaksın ve model işinde hiçbir zaman bu böylede oluversin demeyeceksin.Eniyisini yapmak için uğraşacaksın.Son olarakda boyanacak veya verniklenecek zeminleri mükemmel olacak şekilde tesviye edeceksin bunun için zımparayı numara sırasına göre kullanman gerekecek ve en sonunda 1000 ve 1200 zımparaları kullanacaksın zemin kaymak gibi olacak sonra üzerine boya veya vernik at sonrada seyretBu arada Fatih MERCAN'ın söylediklerini tekrar etmiyorum.Onlarda bu söylemlere dahildir.Yinede takıldığın bir konu olursa elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
DEVAM
DEVAM
DEVAM
DEVAM
DEVAM
DEVAM ve SON.
Şu ana kadar yapılan tüm yorumlar için hepinize tek tek teşekkür ederim. Arif abi inşallah bundan sonraki modellerimde daha sabırlı olacağım. Şu ana kadar kullandığım en ince zımpara 220 numara idi. Devam eden modelimde boyadan önce 800'e kadar çıktım. (En ince onu bulabildim.) Dediğim gibi ben bu zamana kadar kafama göre takıldım. Ama artık beni yönlendirecek, yeni bilgiler edineceğim harika bir ortama kavuştum.
Modelin bitmiş halinin fotoğraflarını hava açılır açılmaz balkonda yapacağım. Daha sonra onları da eklerim.
Görüşmek dileğiyle.
Bounty'e ait fotoğraflar aşağıdaki linktedir.
http://www.modelteknikleri.com/bount...586.0.html;new
kolay gelsin Mehmet Ali Bey kalyonlar hakında size bir kaç sorum olacaktı daha cok victory için 1 nolu resimde ne ağacı kullandınız..?
ve 2 nolu resimdeki hale gelmesi için sarımın üstüne kaplamammı yaptınız yoksa dolgu verniğimi kulanarak yaptınız son olarak posta ve omurgada kullandığınız ağacı kontra deyıl sanırım hangi cins ve kaç milim kulandınız saygılarımla okay
Çok tebrik ediyorum vallaha büyük sabır. Ben resimlere bakarken fenalık geçirdim.
Merhabalar.okay123 Nickli Üyeden Alıntı
1- Boyama yaptığım üst kısımda kavak ağacı, altta yani sizin sorduğunuz ise kayın ağacı.
2- 2. resimdeki hali henüz vernikleme yapılmış hali. Sadece ilk zımparadan sonra kalan boşluklara ahşap macunu uygulandı ve zımparalandı. Kaplama kullanmadım. Düzgün sarmaya azami gayret göstermiştim.
3- Posta ve omurgada 6 mm kontraplak kullandım.
Elinize sağlık çok güzel bir çalışma. Devamını bekleriz.
mehmet ali bey öncelikle sabrınızı kutluyorum gerçekten güzel olmuş. ancak bir konuda sıkıntı olduğunu düşünüyorum kullandığınız boya maketi olduğunda kötü gösteriyor.
çok güzel ve temiz bir iş.ne kadar övünseniz azdır.ellerinize ve gözlerinize saglık.saygılar,selametle.
Sn.Mehmet bey; Öncelikle merhabalar modelinizi henüz yeni inceleme fırsatı bulabildim.Bu model H.M.S.Victory sınıfının en büyük savaş gemisidir ve İngiliz Kraliyet donanmasının en büyük komutanı olan Amirel Nelson un komutasında oldukça büyük savaşlara katılmıştır.Bununla birlikte bu modelinizde gerçek anlamda modelin orjinalliğe baylı kalınması,ölçeklendirme ve uygunluk bakımından size 4 adet kusuru dile getirmek istiyorum.1.ci olan top arabalarının tekerleklerini düz yapmıyoruz.Tekerleğe gecen milide yapıyoruz. 2.ci olan Yelkenlerde kesinlikle BEYAZ renk asla kullanmıyoruz;çünki o yüzyıllarda gemiler sefere çıktıklarında aylarca ve hatda yıllarca denizlerde seyir halinde olduklarından yelkenler rüzgar,yağmur ve denizin etkisiyle renk değiştirmekte ve solmaktadı.Bu nedenle modelin orjinalliğini korumak adına yelken bezlerimizi kirli beyaz yada hafif gri tonlarda mümkünse Amerikan bezi tabir ettiğimiz kumaşdan yapıyoruz ve yelken bağlantı detaylarını mümkünse atlamıyoruz.Detay derken yelken bezlerinin iplere bağlantı detayları. 3.cü olan seçmiş olduğunu model orjinal döneminde ingiliz kraliyet dönemine ayit bir kalyon tipi üç güverteli bir gemidir.Bu durumda baştada bahsettiğim üzere orjinalliğie bağlı kalmak ilk amaçtır bu sebepten dolayı bu modele Türk bayrağını takmanız modelin var olduğu yıl ve ülke adına orjinalliği bozmaktadır.Çünki bu gemi bizim tarafımızdan kullanılmamıştır.(Burada yanlış anlaşılma lütfen olmasın) Örnek verirsek Uluslar arası model gemi yarışmalarında herşeyden önce projeye ve orjinalliğie bağlı kalmak esasdır. 4.cü kusura gelirsek saydıklarımın dışındakileri saymazsanız eğer ELLERİNE ZAĞLIK Emeğinizi ayakta alkışlıyorum.(4.cü maddedeki tebrik kısmını sona saklamak istedim) Kalyon sınıfında model çalışmak herkezin korkulu rüyasıdır pek yapmak istemezler çünki zorluk derecesi ve yapımı hem zahmetli hemde ölçeklendirmede orjinalliği bozmamak için hiçbirşeyi atlamamak gerekir.
Saygı ve Sevgilerimle
öncelikle tebrikler ellerineze sağlık ben bir şey merak ettim modelinizin boyu kaç cm dir birde yüzde kaç küçülttünüz 1:78 gibi planı nereden aldınız teşekkürler
Öncelikle ellerine sağlık. Çok güzel bir paylaşımın olmuş. Resimlerinden faydalandım teşekkür ederim hakkını helal et. Başarılar diliyorum kolay gelsin kardeşim.
çok beğendim.eline sağlık...inanılmaz faydalı bilgiler var....................
hep yapmayı düşündüğüm ama bir ingiliz kalyonu olduğu için es geçtiğim bir gemidir. (ingilizlerde çok bozuluyordur bana ya)elinize sağlık çok güzel olmuş. özellikle bazı detaylarda kullandığınız aksesuarlar beni çok şaşırttı. sadece bir yorum yapmak istiyorum. üstteki yazılarda üst kısımlarda kavak kullandım demişsiniz. kavak çalışma yapar diye yazılıyordu ama burada sıkıntı yapmaz umarım.
Kutlarım
selamün aleyküm hocam nasılsınız öncelikle bu gemi modelinin planı sizde mevcutmudur eğer sakıncası yoksa isteyebilirmiyim varsa tabi ve paylaşmak isterseniz hayırlı geceler
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)