ve son hali
Fazla mantıklı olmasada model üzerine bir şarz girişi ve pil seviye göstergesi ilave ettim, elektronik aksam ayrı mekanik aksam ayrı pillerle besleniyor, her iki pil gurubuda 7.2 volt Nİ-MH tip. ve 9v.200ma ile aynı anda şarz oluyorlar.
Neden model üzerinde şarz pek mantıklı değil, çünki sahaya çıktığınızda bir gurup pil günü kurtarmayacaktır, yedek şarzlı pillere ihtiyaç olacaktır, ama başta bu şekilde tasarladığım için öyle devam etti.
ve son hali
Devam
Kemal Abi , modelimiz ne zaman bir savaşa katılıcak?
Eğer uluslar arası bir yarısmaya katılacaksanız modelteknikleri.com her türlü destekçiniz olacaktır![]()
Ve son not, her ne kadar forumun en uyduruk teknesini ortaya çıkarsamda, yapım aşamaları ve ortaya çıkan iş beni fazlasıyla tatmin etti, demekki olmaz diye birşey yokmuş,
Şimdi, bu tür model yapmayı düşünen arkadaşlara,,, şunu biliyorum ki, forumun tek delisi ben değilim, belki anlatırken abartmış olabilirim, yada istemeden hevesinizi kırmış olabilirim, ama akşamları sadece tv seyrederken bile 1-2 saat sessiz sakin çalışma ile bu amaç için bu ve buna benzer modeller üretmek mümkün. burada bizleri en çok yoracak olan şey silah sistemi bunun farkındayım, ben burada bir kaç yol denedikten sonra olanaklarım dahilinde en olabilir sistemi uyguladım, ama memnun değilim çünki uzun soluklu çalışmayacak bunun biliyorum, fakat elim hafiflediğinde yeni tasarladığım sistemi uyguladığımda işin ne kadar basit olduğunu göreceksiniz, bundan 10 yıl önce piyasada ne plan vardı nede bu kadar çok modelci, bu kadar zamanda böyle bir yol katedildiyse, yakın zamanda yabancılardaki tatminsizlik duygusu bizdede başlayacak ve farklı alanlara yöneleceğiz düşüncesindeyim, uçar modellerde avrupalı ile boy ölçüşebilir durumdayız ama yüzerlerde nedense biraz yavaş kalıyoruz, ben bu konuda her türlü yardıma hazırım.
Şimdi şayet okurlarsa ilk teknelerini yapıp ( kötü oldu diye ) sonradan kıran yada çöpe atan taze arkadaşlara seslenmek isterim, eminim yaptığınız iş te, benim şu teknemden daha fazla emek vardır, görüyorsunuz ben modeli strafordan yapıyorum siz ağaçtan, madem bu işe gönül verdiniz aradaki zorluğu emeği göz ardı edip modelinizi terketmeyiniz, tüm sanatcıların yaşadığı emekleme devresini bir şekilde aşmak zorundasınız, burada bir sanat icra ediyorsunuz, sizin yaptığınızı yapamayan o kadar çok insan olduğunu unutmayınız, teori kafadadır ama pratik eldedir, el terbiye olmadan sanat ortaya çıkmaz, bu forumda hayranlıkla seyrettiğim bir çok beğenilmeyen model gördüm, bir çoğuda hala aklımda, ne yaparsanız yapın, yapabileceğinizin en iyisini yapın, olsun başkası beğenmesin siz beğenin yeterli.
Kısa zamanda havuz videolarını eklemeyi düşünüyorum, herkeze kolay gele..
[quote=Ali Timucin ]Ali Timucin Nickli Üyeden Alıntı
Ali, bu bir deneme sürümü biliyosun, asıl bundan sonraki iş yapar..elim hafiflediğinde modifiyeye gideceğim.
kemal kardeş,senin tekneye yakışan şarkılar...hasretin yeter bana uzakta kal sevgilim...vede seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli.....
yoksa mazallah bizim tekneler..glupp... ;D ;D ;D ;D
ellerine saglık...
Valla şarkı sözünden ziyade, birileri daha yapsında beraberce batalım diye bekliyorum ama henüz bi ses yok. bu tür işler için galiba emekli sınıfında olmak lazım, aklıma sadece o geliyor.nsuowner Nickli Üyeden Alıntı
eveet, ve havuz, öncelikle teknenin sürati o motorlara göre çok çok iyi, esc çok verimli, tekleme yada ısınma yok, ama geri vites biraz voltaj takviyesi istiyor ve dümen palasının boyutları tekneyi istenilen açıda döndüremiyor, çizdiği en küçük dairenin çapı 4 metre gibi, bunada az ilave lazımmış öğrenmiş olduk.
Buda kısa videosu.
sezon bitiminde de kısmetse yeni bir silahla, havuzda hedefe atış yaparız.
Bitti.....
http://www.dailymotion.com/video/xkaarj_gb2_people
Kemal Bey
RC denizaltı videosu ararken tesadüfen bu gemilere ait savaş videolarını görüp gerçekten hayran kalmıştım. Buldukça keyifle seyrediyorum. Kafamda bir çok soru işareti vardı. Ama az önce baştan sonuna tüm konunuzu okudum ve bayağı aydınlandım. Özellikle silah sistemi konusunda.
Gerçekten çok çok güzel bir çalışma olmuş. Emeğinize sağlık.....
Not: Kimbilir belki seyretmenin ötesinde bir şeyler yaparız ileride![]()
Gözümden kaçmış olabilir emin değilim ama galiba gemide sintine pompası yok.
Savaş sırasında hasarlanacak ve su alacak gemiden acil su tahliyesi de gerekli
Böylece batmadan once zaman kazanmak mümkün olur.
Evet haklısınız, dikkatinizden kaçmamış, sintine pompası yok, ayrıca bordalarıda 1mm lik balsa ile donatılmadı, malüm bu bir prototip, ne yalan söylim, pompa ve balsa için üşendim diyelim, gerek görmedim, nedeni, başta bu işe giriştiğimde çok ilgi çekmeyeceğini kestirebiliyordum, ayrıca yarışma için başka ülkeye gidemem, yani bu tür bir etkinlik burada olmalı ki katılayım, sadece yapmış oldum hepsi bu, ama bu saydıklarımı bu modele eklemek yarım gün gibi bir zaman alır toplamda.
Fakat bu tür farklı uğraşlar beni daha fazla oyalıyor, şuan karavanımla meşgulüm, neredeyse tüm zamanımı alıyor, ama bu bittiği zaman sırada bu teknenin büyüğü ( bismark ) ve sandalda kürek çekerek giden bir mekanik tasarım var.
evet tek başına olmak ciddi sorun. Bu savaş konusunu araştırmaya devam ediyorum malum önümüz kış. Ayrıca gerçekten çok ilgimi çekti. Avustralya'da ve Amerika'da falan kulüpleri bile var bu arkadaşların.
Aşağıdaki videoyu buldum. Bismark yapımını videolamış. Tüm yapım aşaması mevcut. Siz bu konuda tecrübelendiniz ama meraklısı varsa diğer arkadaşlarada yol gösterir.
Bu arada servolar için uyguladıkları yöntem ilginç. Bu konuda bilginiz varmı? Koydukları yağlı sıvı piyasada nasıl bulunabilir acaba?
Silah sistemleri için bazı kaynaklar buldum. Araştırmalarım devam ediyor. Toplarladıkça paylaşırım.
http://youtu.be/EQ-o-dl1hUk
Evet bende baya bir araştırdım ve oldukça bilgili sayılırım, servolar için kullandıkları sıvı sanıyorum isopropil alkol ve ince hdrolik yağı ( transformatör yağı ) karışımı, malum yağ iletken değildir. ince bir tabaka halinde elektroniği kaplar, kurutulduğunda problem yaratmaz.
Sayın Gürkan, ben yıllardır model yapmaktayım, sadece tekne değil aklınıza ne geliyorsa hepsini denedim diyebilirim, zamanında şimdilerin dediği gibi Demiryolcu idim, işe Lima larla başlamıştım, fakat işin maddi yönü sınır tanımaz hale gelince bunu bıraktım, ama maket ve model den kopmadım, sonradan model gemici oldum, ne yalan söylim Kudret ( kudret kaptan )ve Şara'ya bu iş hakkında çok şey borçluyum, fakat bu güne kadar genelde durağan model çalıştığımdan, ve artık durağan modelin ticari getiriside beni tatmin etmemeye başlaması ile bu tür farlı dallara yöneldim, usandım demekki, ve şuna inanıyorum, burada durağan model yapan birçok arkadaşın aklının bir köşesinde bu tür birşeyi deneme fikri vardır, sadece zamanlarının gelmediğine inanıyorum.
Ayrıca şu an ek iş olarak bir şirket için makina tasarımları yapmaktayım, ve bu tür farklı uğraşlar ayrı bir zevk benim için.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)