Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
merhabalar modelci dostlar. en son yapmış oldugum rc sportfisher teknemde kullanmak için 2 zamanlı veya 4 zamanlı benzınlı motorlar hakkında yardıma ihtiyacım var.piyasada oldukca fazla olan ot biçme çim biçme ilaçlama ve odun motoru tarzında yandan mil çıkışlı veya direk mil çıkışlı şekillde oldukca fazla motor var 300 tl 1000 tl arası degısen fıyatlarla. ınternetten ızledıgım vıdeolarda yabancı ve türk epey kişi bu tip motorları kullanmıslar fakat gerı dönüş alamadım kullananlardan. sizden ricam bu tip hava sogutmalı motorlar 150 cm.lık 20kg lık bir model için uygun olurmu.ne tür bir motor kac cc veya kac devirli motorları tercıh etmem lazım ve ayrıca nasıl bır şaft ve kovan kullanmalıyım en cok kafamı karıstıran konu bu. sabit saftlı ve flexıble saftlı motorlar var hangısı tercıh edılmelı sızce. hava sogutmadan su sogutma sistemıne gecıs nasıl yapılabılır. yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.forumda yapan varsa benzınlı motor tekne bulamadım lınkını paylasırsanız sevınırım.
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
yokmu yardimci olabilecek kimse. tatildemi herkes
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Ben degilim ama ali abiyi kamp yaparken gordum8)::););)
Bu motorlardan bizde cok var, ot kesen capa yapan agac kesen felan. Yalniz bu motorlari kullanirken durma tehlikesi var bence. Yani takilip kalabilir. O sebeple ddikkatli olmak lazim
Ayrica cabuk arizalanirlar
20 kiloluk modeli rahat goturur bence.
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Daha önce benzinli motor tecrübem olmadı ama kullanan arkdaslaraım vardı. Melsea 130 cm mono kabuk üzerine koçtaştan aldığı
çim biçme motorunu takıp kullanan bir dostum var. Kendisine ulaşabilirsem rica eder tecrubelerini aktarmasını isterim.
Hatırladığım kadarı ile kalite servolar kullanılması gerekiyordu
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Erkan bey, ben model uçakçıyım, benzin motorlu tekne ile hiç ilgilenmedim, anlamam da, fakat bahçe makinaları motorlarından birsürü uçak motoru yaptım, belki söyleyeceklerimin bir faydası olur.
1. Kullanacağınız bahçe motorunun bağlantı yapısı, sizin bunu tekne içine monte edeceğiniz şekle uygun olması lazım, aksi takdirde bu düzeneği yapmanız gerekir.
2. Bahçe motorlarında, ucuzdan pahalıya kadar olan bir fiyat yelpazesi vardır, temel prensip itibarı ile bu husus, motoru işletmeniz esnasında yaşayacağınız sorunları da ortaya koyar, yani ucuz motor alırsanız pahalı motora göre daha fazla problem yaşarsınız. Karbüratörü WALBRO olan bir motor kullanın veya karbüratörü eşdeğer bir WALBRO karbüratör ile değiştirin, karbüratörlerin fiyatını bilmiyorum ama 50-100 USD civarındadır diye tahmin ediyorum.
3. Tüm bahçe motorları HAVA soğutmalıdır, bunu değiştiremezsiniz veya çok zordur dolayısı ile motorun çalışacağı yerde bir şekilde hava sirkülasyonu olmak zorundadır.
4. Motorunu kullanacağınız bahçe makinası için bir model veya marka söyleme şansım yok, ama makine tipi olarak en performanslısı olduğundan hızar makinası en uygunudur diyebiliriz.
5. Bu konuda size en iyi bilgiyi aynı büyüklükte ve ağırlıkta tekne yapmış bir arkadaş verebilir ama onun bu işi doğru yayıp yapmadığını bilemezsiniz.
6. Çok değişmediklerini zannederek son 8-10 sene içindeki gelişmeleri bilmiyorum, ama bahçe motorları çok performanslı değillerdir ve hacimlarına göre az bir güç üretirler fakat torkları biraz yüksektir, yani performans istiyorsanız KESİNLİKLE uygun motorlar değillerdir. Performans için tekne için varmıdır bilmiyorum ama uçaklar için VARDIR, fakat fiyatları bahsettiğiniz aralıkların birkaç katıdır.
7. Motorlar 4 veya 2 zamanlı olabilir, 4 zamanlılar kabaca 4000-6000, 2 zamanlılar da 6000-9000 devir arasında döner, aralarındaki fark, 4 zamanlılar daha itibar edilir şekilde çalışır, ağırlıklarına göre ürettikleri güç düşük fakat torkları yüksektir, dolayısı ile teknenizin süratli gitmesini istiyorsanız 2 zamanlı motor tercih etmelisiniz.
Sorunuzda sürat ve kaç pervane olacağını belirtmemişsiniz ama bu konuda tecrübeli bir bilgi bulamadığınız takdirde belirttiğiniz tekne ağırlığına ve süratine göre motoru DENEME YANILMA şekli ile yapabilirsiniz ama bunun için de muhtelif motorlar ve pervaneler gerektiğinden, böyle bir imkanınızın olmadığını düşünüyorum fakat biraz masraflıdır ama bu işi zamana yayabilirsiniz.
Bir başka seçenek ise forumlarda bu tip, büyüklük ve ağırlıkta tekne yapanların hangi hacimda motor ve hangi büyüklükte pervane kullandıklarını bulmanız gerekir, mutlaka böyle bir bilgi vardır, tabii bu bilgiye ne kadar itibar edeceğiniz size bağlı.
Hiçbirşey bulamadığınız takdirde şunu söyleyebilirim.
Hiçbirşey bilmemekle, ve tamamen yanılabileceğimi belirtmekle beraber, göz kararı 25-35cc 2 zamanlı bir motor iş görür gibi gözüküyor, pervane seçimi hakkında söyle söyliyebilirim, teknenizin 30 km/saat süratle gitmesini istiyorsanız, kayıpları ihmal ederek, motorunuzun da 7000d/d döneceğini farzederseniz, 3.000.000 cm / 60dk / 7.000 d/d, buradan 7,14 cm hatvesi olan bir pervane bulursunuz, değişik süratler için bunu hesaplayabilirsiniz ama burada önemli nokta, kullanacağınız motorun bu hatvede, kaç cm çapında bir pervane döndürebileceği. Yine göz kararı 7-8 cm çap başlangıç için bir seçenek. Hatve arttıkça motorun döndürebileceği pervane çapı küçülür, küçük hatve güç için, büyük hatve de sürat içindir. 25-35 cc motorlar arasında ciddi bir güç farkı vardır, tabii biz bakkal hesabı için bunu da ihmal ettik ama deviri aynı düşünürseniz, motorun büyümesi veya küçülmesi hatveyi etkilemez, sadece pervanenin çapını etkiler.
Hemen şunu da belirteyim, patlar motorlar çalışırken aniden durabilirler, yani MOTOR STOP, bu durumda, teknenizi motorunuzun stop ettiği yerden gidip almanız gerekir.
Umarım yazdıklarımın faydası olur, kolay gelsin diyorum.
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Bazı önemli noktalar eksik kalmış, onları da belirteyim.
Model uçaklarda hafifliği nedeni ile genellikle elektronik ateşleme kullanılır ve debriyaj kullanılmaz. Teknede tercihan k
ullanacağınız patlar motorun debriyajlı olması lazım, bahçe makinalarının birçoğında debriyaj vardır ama ben bazılarında olmadığını da biliyorum. Ateşleme mekanik veya elektronik olabilir, ben elektronik ateşlemeli bahçe motoru görmedim ama 8-10 senedir hiç bahçe motoru söküp kurcalamadığım için şu anda durum nedir bilmiyorum. Teknede elektronik ateşleme GEREKSİZ gibi gözüküyor.
Patlar motor kullanırsanız GERİ VİTES düzeni yapmak, özel bir düzen gerektirir ve hazır şanzıman olmadığı için, teknenizin geri gitmesini istiyorsanız bu düzeni kendinizin yapması gerekir, nasıl bir düzen olacağı hakkında bir bir fikrim yok ama zor bir iş olduğunu düşünüyorum.
Marş motoru düşünüyormusunuz bilmiyorum ama, teknelerde ağırlık uçaklara göre nispeten daha az önemli olduğu için marş motoru konabilir hatta bana sorarsanız OLMASI GEREKİR aksi takdirde motoru bir ipi çekerek çalıştıracağınızdan ve karbüratör ayarı yapmanız gerekeceğinden teknenizin bir kısmının bunlara ulaşabilmek için açılabilir(veya açık), ve estetik düşünüyorsanız kapanabilir olması lazım. Motoru çalıştırabilmek için bazen karbüratöre benzin damlatmanız gerekeceğini, ve çalıştırmak için ipi birçok kez ciddi bir kuvvetli bir şekilde çekmeniz gerekeceğini, zamam zaman moyoru ve/veya karbüratörü söküp BAKIM yapmanız gerekeceğini de gözardı etmemeniz lazım.
Tabii benzin motoru kullacaksanız SİGARA İÇMİYOR olanız ve sigara içenleri etrafınızdan uzaklaştırmanız lazım.
Benim uçak için yaptığım motorlarda ATEŞLEME düzeni yoktur, metanol benzin karışımı özel bir yakıtla çalışırlar ve çakar buji yerine yanar buji kullanırlar, gerekçesi de HAFİF'liktir. Böyle bir düzen için karbüratör modifikasyonu da gerekir, yani karbüratörü söküp içindeki benzin akış miktarını ayarlayan kolu daha fazla yakıt akışı için bir miktar eğmeniz gerekir. Konu ile ilgilenirseniz size bu konuda da bilgi verebilirim ama tekne için böyle bir düzen gereksiz gibi gözüküyor.
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
detayli anlatiminz icin cok tesekkur ederim selim abi. teknenin genisligi 45 cm. uzeri acilabir sekilde yaptim. bugun biraz baktim ot bicme motorlarina genisligi ve uzunlugu rahat rahat sigiyor. icindeki motorlari emniyet amacli sokmicem olirda acikta stop ederse diye kullanmaya devam edicem. 50 cc lik 9000 rpm motorlardan buldum fakat 2 model var birisi sabit kollu yani tutma kolundan sabit saft cikiyor digerinde ise flexible kol var. saft kovan icin hangisini kullanmaliyim sizce. hepsi debriyajli. internetten izledigim kadariyla genelde sabit duz saft olanlari kullanmislar. flexible pek tercih edilmemis. sizlerin onerisi nedir acaba. resimde gorunen sabit saftli olan. bende bu sekilde yapmayi dusunuyorum. gaz servosu icin normal piyasada satilan servolar yeterli olirmu yoksa metal disli tork degeri yuksek servomu kullanmam lazim.. ortadaki akuleri iptal edip motoru oraya monte etmeyi dusunuyorum. karinadanda salmanin ordan saft icin delik acmayi dusuniyorim. sizce uygun olirmuhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7c16283045.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...71911de2bf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ad69d08f64.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f4507b86b2.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...109e7207d5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c73a90d7a5.jpg
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
52 cc attlas marka 8500 rpm 3 beygir civari bu motoru aldim a101 den 350 tl. ye karada testini yaptim gayet guzel calisiyor. simdi bunu tekneye monte etme sirasi geldi. buna nasil bir mount yapabilirim yardimci olirmusunuzhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b311031937.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...68dd2d2e55.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...83a3d176ca.jpg
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Biraz bilgi daha vereyim faydası olabilir.
1. Benzin deposunun yeri ve uzaklığı ÇOK önemli değildir, karbüratör pompalıdır, çok uzak olmamak kaydı ile karbüratöre nazaran istediğin yüksekliğe koyabilirsin. Deponun içi nasıldır bilmiyorum ama BENZİN ÇIKIŞI büyük bir ihtimalle TIRPAN KULLANMA POZİYONUNDA depoyu tam kullanılabilecek şekilde konumlandırılmıştır, depoyu konumlandırırken buna dikkat etmek gerekir.
2. Motor 2 veya 4 zamanlı mı resimlerden anlayamadım ama 2 zamanlı ise, birçok insan yakıt koyarken, benzinin içine yağ karıştırmayı UNUTUR. takriben %2 civarında yağ konması gereklidir, el kitabinda bu oranın yazması gerekir. İlk 40-50 saatlik çalışmada, MOTOR AÇMA'nın daha iyi ve sorunsuz olması için bu rakkamın 1.5-2 katı kadar bir yağ koyman gereklidir.
3. Motorun yapısını tam bilemediğim için doğru olmayabilir ama plastik parçaların birçoğunun senin kullanım amacında bir faydası yoktur. İyi bir soğutma elde edebilmek için motorum gövdesinin ve kanatlı piston kısmının AÇIKTA olması ve motorun olacağı bölmede bir hava sirkülasyonunun olması gerekir.
4. Susturucu çıkışını teknenin dışına almak için bir miktar uzatman gerekeceğinden bunun çok uzun olmamasına dikkat etmek lazımdır. Çok uzun olursa çalışma performasını ciddi şekilde etkileme İHTİMALİ vardır. Motorun tasarımına göre İYİ veya KÖTÜ olabilir, yani uzakta bir eksoz çıkışında daha iyi performans da alınabilir.
5. Motoru tekneye monte edebilmek için MUTLAKA motor gövdesi üzerindeki metal yapıdan veya buna sağlam bir şekilde bağlanmış titreşime dayanabilecek plastik bir yapıdan, TEKNE'ye yapılacak bir motor şasisine veya aynasına CIVATA ile bağlantı yapılmalıdır. ATKI ve benzeri bir düzen İŞ GÖRMEZ. 4 zamanlı motor, 2 zamanlı motora göre daha GÜÇLÜ titreşim üretir, yani, motor 4 zamanlı ise bu bağlantının daha SAĞLAM olması gerekir.
6.Karbüratördeki gaz kolu yay sertliği nedir veya varmıdır bilmiyorum ama varsa çıkarıp atabilirsin, bir işine yaramaz. Servo olarak 4.8 V'da 3.5 kg/cm torku olan STANDART bir servo ÇOK RAHAT iş görür.
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Alıntı:
selim Nickli Üyeden Alıntı
Biraz bilgi daha vereyim faydası olabilir.
1. Benzin deposunun yeri ve uzaklığı ÇOK önemli değildir, karbüratör pompalıdır, çok uzak olmamak kaydı ile karbüratöre nazaran istediğin yüksekliğe koyabilirsin. Deponun içi nasıldır bilmiyorum ama BENZİN ÇIKIŞI büyük bir ihtimalle TIRPAN KULLANMA POZİYONUNDA depoyu tam kullanılabilecek şekilde konumlandırılmıştır, depoyu konumlandırırken buna dikkat etmek gerekir.
2. Motor 2 veya 4 zamanlı mı resimlerden anlayamadım ama 2 zamanlı ise, birçok insan yakıt koyarken, benzinin içine yağ karıştırmayı UNUTUR. takriben %2 civarında yağ konması gereklidir, el kitabinda bu oranın yazması gerekir. İlk 40-50 saatlik çalışmada, MOTOR AÇMA'nın daha iyi ve sorunsuz olması için bu rakkamın 1.5-2 katı kadar bir yağ koyman gereklidir.
3. Motorun yapısını tam bilemediğim için doğru olmayabilir ama plastik parçaların birçoğunun senin kullanım amacında bir faydası yoktur. İyi bir soğutma elde edebilmek için motorum gövdesinin ve kanatlı piston kısmının AÇIKTA olması ve motorun olacağı bölmede bir hava sirkülasyonunun olması gerekir.
4. Susturucu çıkışını teknenin dışına almak için bir miktar uzatman gerekeceğinden bunun çok uzun olmamasına dikkat etmek lazımdır. Çok uzun olursa çalışma performasını ciddi şekilde etkileme İHTİMALİ vardır. Motorun tasarımına göre İYİ veya KÖTÜ olabilir, yani uzakta bir eksoz çıkışında daha iyi performans da alınabilir.
5. Motoru tekneye monte edebilmek için MUTLAKA motor gövdesi üzerindeki metal yapıdan veya buna sağlam bir şekilde bağlanmış titreşime dayanabilecek plastik bir yapıdan, TEKNE'ye yapılacak bir motor şasisine veya aynasına CIVATA ile bağlantı yapılmalıdır. ATKI ve benzeri bir düzen İŞ GÖRMEZ. 4 zamanlı motor, 2 zamanlı motora göre daha GÜÇLÜ titreşim üretir, yani, motor 4 zamanlı ise bu bağlantının daha SAĞLAM olması gerekir.
6.Karbüratördeki gaz kolu yay sertliği nedir veya varmıdır bilmiyorum ama varsa çıkarıp atabilirsin, bir işine yaramaz. Servo olarak 4.8 V'da 3.5 kg/cm torku olan STANDART bir servo ÇOK RAHAT iş görür.
abi motor 2 zamanli 52 cc tek silindir 1850 kw. motor saft baglantilarini yaptim sorunsuz calisiyoz. yakit deposu motorun en alt kisminda yerini degistirmedim. motor montaji biraz ugrastiracak beni malesef. birde saft geriye dogru dusuyor gaz verdigimde safti motor cikisina nasil sabitleyebilirim bilemedim. kovanin icinde rulmanlar var kovan capi baya buyuk saft ise 10 mm buna uygun pervane ve drive dog bulmak zor sanirim o yizden saft capini 7 mm dusurmeye calisicam.resimlerde biraz belli oluyirhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bc50a9b6d8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fe7efe343d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d18993ea2f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f2e98cb686.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e01e96dafb.jpg
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Motoru dışarı çıkarıp, sağından solundan önünden arkasından üstünden altından resimler çekip koyabilirsen BELKİ biraz daha birşeyler söyleyebilirim.
Şu anda söyleyebileceklerim,
1. Tozlu olmayan bir ortamda motoru çalıştıracağından, karbüratör üzerindeki HAVA FİLTRESİ'nin sana çok faydası olmaz, çıkarıp atabilirsin.
2. Aynı şekilde susturucu üzerindeki ısı kalkanın da sana pek faydası olmayacağından onu da çıkarıp atabilirsin.
3. Şaft kovanının içindeki rulmanlar ve ŞAFT büyük bir ihtimalle PASLANMAZ DEĞİLDİR ve suyun içinde çalışacağından ve/veya su geleceğinden paslanacaklardır. Bunları PASLANMAZ olanlarla değiştirmen gerekebilir.
4. Motorun arkasındaki PULL START kovanı bağlantısındaki 4 vida ile DEBRİYAJ kovanı bağlantısındaki 4 vida ile motoru tekneye bağlayabilirsin gibi gözüküyor. Bu durumda tekneye sağlamca bağlanacak aliminyum veya paslanmazdan bir motor şasisi yapman ve bu bağlantı vidalarını biraz uzatman gerekecektir. Bu şasinin tekneye bağlantısı SAĞLAM olmalıdır, yani şasi, PULL START'a dayanıklı olmalıdır.
5.Motoru koyduğun bölmenin üzerini KULLANMA esnasında kapatmayı düşünüyorsan, bu kapalı bölmede HAVA DOLAŞIMI yaratman lazım, bir fan koyman ve hava girişi (veya çıkışı) için delikler açman gerekir.
6. Karbüratörde, gaz klapesi ile birlikte bir CHOKE klapesi de olabilir, motoru çalıştırırken bunu kapatman lazımdır, ULAŞILABİLİR olmasına dikkat.
7. Motorun açısını göremiyorum ama kovanın içinden tekneye su gireceğini göz ardı etmemen lazım.
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Erkan bey kolay gelsin. Teknenizin sondurumu nedir acaba? Bende yemleme botundan sonra benzinli sürat teknelerine merak saldım. Bu kış inşallah birtanede ben inşa edeceğim.
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Alıntı:
Tamer 1978 Nickli Üyeden Alıntı
Erkan bey kolay gelsin. Teknenizin sondurumu nedir acaba? Bende yemleme botundan sonra benzinli sürat teknelerine merak saldım. Bu kış inşallah birtanede ben inşa edeceğim.
tamer bey merhaba teknem eskiden elektrik motorluydu akü sarj etmekten biktigim icin ve teknem cok agir oldugu icin mecburen benzin motorlu tekneye gecis yaptim. suan beklemedeyim. saft kovan baglantilarini yaptim. motoru sabitlemek icin ve sogutma islemleriyle egzoz baglantilari icin beklemedeyim. ayrica dumen icin kuvvetli servo arayisindayim eski kullandigim servo malesef motor gucunu yenemiyor ve kaciriyor tekne dönmuyor bundan sebep. ayrica kill switch icin arastirma yaoiyorum kisaca suan firsat bulamadigim icin ugrasamiyorum cok biseyi kalmadi aslinda ama basladigimda detayli olarak foto paylasicam. videolari bastan sona izlemistim cok faydali videolar
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
kovanin icinden cikan rulman gorevi yapan parcaya diș acarak saft tutucu yaptim. saft 10 mm oldugu icin pervane takilacak olan 10 cm. lik bolum 7 mm e dusurdum ve dis actirdim pervane ve tutucusu sabitlendi. kovan bașı su seviyesi uzerinde kalacak sekilde oturtuldu polyester ile sabitleniz su sizdirmazlik saglandi. henuz diger 2 kovani sökmedim. emniyet amacli belki elektrik motorlarini kullanmaya devam ederim. motor mount islemi bitmek uzere. dumen yekesi daha buyuk yapicam uzerindekiler kucuk geliyor. kuvvetli bi servo takilacak. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0f5dfec1c7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8ab200fc0b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...807d66d27a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...30cc0cc6ef.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7db9266dbc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1b1528d90b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8529304988.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...61081061b8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...14556ffe1a.jpg
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
tekrardan merhabalar. benzinli motora bu sekilde aliminyum 1/4 luk borudan su sogutma sistemi uydurdum. sizce bir faydasi olurmu gerekli sogitma islemini yaparmi acaba yoksa fazladan sacma bir islemmidir. bakir boru bukemedigim icin cabuk kiriliyor aliminyum boru tercih ettim. fazla olarak sardim uzerindeki fazlaligi alicam 4 boğum sargi kalicak fazlaligi kesip egzoza sarmaya dusunuyorum bilmem faydasi olurmu. kullandigim pompa 12 volt destekli 380 lik fircali motorla calisiyor pek fazla tanzik verdigi soylenemez idare eder. daha guclu 775 lik pompalar var ondan kullanmam birsey degistirirmi. ayrica hava filtresi uzerindeki kapagi cikartsam bosta kalsa bir sorun olurmu yoksa o plastik kapagi takilimi kalmasi gerekiyor. motor mount icin 4 adet aliminyum masa birlestirmede kullanilan hirdavatcilarda cesitli ebatlarda bulunan kosebent kullandim fakat cok saglam gorunmuyor elimle bukebiliyorum. motor calisirken cok vibrasyon yaparmi acaba bunlarin pirinc malzemeden daha saglam olanlari var onlarla degistirmelimuiyim. oneri ve yardimlarinizi bekliyorum fotolar ve videolar ektedir. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3f776798e3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...47390ebddb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3eb52e79cb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...862724f50e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a709cc7903.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8d91c02256.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5499339b1c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ca88a780d2.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...98dd02f3ab.jpg
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
az onceki yazdiklarima ait video goruntusu
https://youtu.be/shSRu8nzmTs
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Erkan bey valla elinize sağlık çok ilginc bir çalışma oluyor
Kendi adıma yazıyorum benzinli motor zayıf olduğum bir konu araç üzerinde olsa neyse
Heralde modelcilik de de çok olduğu söğlenemez ancak youtube örnekleri vardır tabi
Siz yapacaksınız biz de izleyecez hep beraber öğrenecez :)
Bu proje de teori pratik iç içe ayrıca deneme yanılma ama çok çok ilgimi çektiğini söğleyebilirim
Şöyleki bundan önce yaptığım en büyük model 157 cm di
Rektör den grup odalarından bir tanesini isteyecem şayet alabilirsem 3-3.5 metrelik bir model yapmayı düşünüyorum o zaman tabi ki benzinli motor şart olacak
Yani diğeceğim gözüm üstünüz de sizin bu çalışmanız ve deneyiminiz benim proje de bir adım önde başlama mı sağlayacaktır
Size tekrar kolay gelsin başarılar
Dr. Pertev ÖNÜR
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu
Cevap: Benzin motorlu tekneler hakkinda yardim
Alıntı:
ponur55 Nickli Üyeden Alıntı
Erkan bey valla elinize sağlık çok ilginc bir çalışma oluyor
Kendi adıma yazıyorum benzinli motor zayıf olduğum bir konu araç üzerinde olsa neyse
Heralde modelcilik de de çok olduğu söğlenemez ancak youtube örnekleri vardır tabi
Siz yapacaksınız biz de izleyecez hep beraber öğrenecez :)
Bu proje de teori pratik iç içe ayrıca deneme yanılma ama çok çok ilgimi çektiğini söğleyebilirim
Şöyleki bundan önce yaptığım en büyük model 157 cm di
Rektör den grup odalarından bir tanesini isteyecem şayet alabilirsem 3-3.5 metrelik bir model yapmayı düşünüyorum o zaman tabi ki benzinli motor şart olacak
Yani diğeceğim gözüm üstünüz de sizin bu çalışmanız ve deneyiminiz benim proje de bir adım önde başlama mı sağlayacaktır
Size tekrar kolay gelsin başarılar
Dr. Pertev ÖNÜR
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu
pertev bey yorumunuz icin tesekkur ederim. yaptigim model saglam olsun diye polyesteri 3 kat yaptigim icin ve macunuda fazla kacirdigim icin standartlarin cok uzerinde agirlikta oldu. bos kabuk 15 kg civari. elektrikli motorlarla malesef randiman alamadim ve ayrica akü sarj etmekten artik sıkıldım. bu yuzden benzin motora gecis yaptim. kullanimi daha basit aslinda doldur benzini bas gaza. bunlar hava sogutmali oldugu icin sogutma sart bende bu sekilde bir formul uretmeye calistim tabiki deneyip gorucez fayda edecekmi hicbir bilgim yok. ben modelci degilim o ustaliga ulasmak kolay is degil buyuk titizlik ve ustalik gerekiyor bizi așan seyler. ben sadece balik yakalamak icin saglamligi on planda olan ve suya koydugumda denizciligi guzel olan su almayan bisey yapmaya calistim umarim sonuclanir ve birkac balik yakalarim insallah
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi