Su jeti proje resimlerini bizler ile paylaşan Süleyman Abiye teşekkür ederiz
Çoktandır niyetim su jeti ile çalışan bir tekne yapmaktı . Önce internet de saatlerce gezdikten sonra bir pilot tekne yapmaya karar verdim ve elde planı çizdikten sonra gövdeyi yaptım . Çünki su jeti ( water jet , hydrojet ) her teknede kullanılamaz . Pilot tekneyi ileride başka bir konu altında paylaşabiliriz . Gelelim su jetine . Bu motorlar bir çok avantajlara sahip olsalarda bazı dezavantajlarıda var . Internet de araştırma yaparsanız daha iyi anlaşılır . Aramayı şu kelimelerle yapın :
- kavema water jet , hamilton water jet , propulsion hydrojet , water jet propulsion .
Piyasadaki su jetleri işime gelmedi üstelik pahalı ( hobbyking , graupner .vb. ) bende A dan Z ye kadar hepsini kendim yapmaya karar verdim tabii motor ve pervane hariç . Bugünkü durum aşağıda resimlendi . Kullandiğım malzeme bakır çünki lehimlemesi kolay yanlız epey bühükce bir havya lazım . Tam istenilen ölçülerde kesip lehimlemek kolay olmasada ben zor işi severim . Bakır borunun iç çapı 33 mm ,dış 35 mm . Diğer malzeme 0,5 mm bakır levha . Kovan iç çapı 7 mm şaft 4 mm ve 2 tane inox kapalı rulman kullandım . Haftaya , ısmarladığım 2 türbin pervane gelir , resimlerim . Su jetinde pervane daima aynı yönde döner , geri manevra su çıkışının ( nozzle ) önündeki kapak ile teknenin altına doğru yönlendirerek sağlanir . Aynı uçaklar piste indiği an gibi . Fotoları yükleyeceği için Ali Timuçin ' e teşekkür ederim ben beceremedim . Sorularınız varsa cevaplamaya hazırım . Selamlar .
Su jeti proje resimlerini bizler ile paylaşan Süleyman Abiye teşekkür ederiz
Su jeti yapımında son durum .
Bu link de su jeti nin nasil çalıştığı daha iyi anlaşılıyor .
Süleyman bey kolay gelsin çalışmalarınız ne alemde acaba merakla bekliyoruz.
Süleyman Abi , senin su jeti ne alemde ilerleme var ise resimleri yollarsan ekleyebilirim.
kolaylıklar dilerim.
Değerli modelci arkadaşlar , Ali kardeşim ,
Maalesef ağır 2 ameliyat ve 6 ay kemoterapiden dolayı uzun zaman siteden uzak kaldım . Bundan sonra modelciliğe pankreas , dalak ve midemin bir kısmı olmadan devam etmek mecburiyetindeyim , fakat , gemi modelciliğine olan tutkumdan hiç bir şey değişmedi . Yavaş yavaş geri dönmek ümidiyle . Bu arada su jeti adı altında ( veya pilot boat ) ki teknenin planını bu amaçla elde çizdim ve yapması kolay vede fotolarıda var . Bulur bulmaz Ali ' ye yayınlaması için gönderirim . Yakında buluşmak ümidiyle hoşca kalın . Selamlar .
Sağlıklı ve mutlu olduğunu bilelim gerisi hic önemli değil Süleyman Abi . Allah sağlık sıhat versin.
Süleyman Bey; çok geçmiş olsun, Allah Sağlık sıhat versin,
Iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim .
Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Sağlıklı günlerde buluşmak ümidiyle
Merhaba sayin modelciler. Bu su jetini ( 2 fane ) À dan Z ye kadar ( pervane ce motor hariç ) kendim yapmaya karar verdiğim zaman hangi tekneye kullanacağımı bilmiyordum . Genelde bu.tür motorlar sürat teknelerinde daha randımanlı olduğu için bir pilot teknede karar verdim ama aradığım gibi plan bulamadığım vede bilgisayarla (Delphship) aram iyi olmadığı için , saatlerce Web de resimlere bakarak ve hayal ederek elde kendim çizdim . Bir silginin yarısı gitti . Resimlerde görüldüğü gibi birkaç ufak hata var ama macunla düzeltmek gayet kolay . Üstelik kaplamayı çıta ile değil önce 2 mm sonra da 1 mm balza ile ( sandwiç ) yaptım . Hem daha sağlam hemde daha çabuk oldu . Artı iki malzemeli epoxy sürünce ( içten ve dıștan ) sapasağlam ve çok da hafif oldu . Resimler gayet anlatımlı ve istediğim șekilde oldu . Șimdi jet in montajına devam . Șu anda geri vites için " reverse noozle " montajı yapmaktayım . Ilerledikçe resim koyarım . Selamlar
Fotoların devamı .
Birkaç foto daha .
Abi Seni model başında görmek çok güzel umarım sağlığın sıhatin iyidir.
Kolaylıklar dilerim.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)