merhaba kullandığınız daire testereyi nerden temin edebilirim fiyatı ne kadar bende almak isyorum teşekkürler
Petek Yapımı ( Izgara zemin )
merhaba kullandığınız daire testereyi nerden temin edebilirim fiyatı ne kadar bende almak isyorum teşekkürler
kullandigimiz daire testereler, proxxon markadir, istanbul bauhause tan alabilirsin.
modeller:
proxxon ks 230 105€
proxxon fks e 350 € civarinda
prxxon fet 320 € tanitim fiyati ( bu model daha Türkiyede pazara girmedi sanirim)
saygilar.
sayın bekir bey zaman ayırıp cevap verdiğiniz teşekkürler
sanırım karaköydede var bir arkadaşım bana alıp göndermişti kargo ile
Karaköyde Birtane kalmıştı ks 230 oda en son 270 tl ye biraktı herkes reis makinadan fiyat alıyor sanırım türkiyeye onlar getiriyor gelecek demişlerdi ama şuan ne durumdadır bilmiyorum ama 200 kadar eger gelirse bulabilirsiniz.
Konu hakkında ben de bir bilgilendirme geçmek istiyorum reklama girmez ise. Belki forumdaki arkadaşlar Proxxon ürünleri için direkt olarak irtibata geçmek isterler. Proxxon Türkiye Distribütörü "Reis Makine"dir arkadaşlar. Merkezi de İstanbul / Karaköy'dedir.
Arkadaşlar çok hassas petek yapmanın bir kaç yöntemi var torna tezgahında bile petek yapılabiliniyor benim yapmış olduğum bağdat gemisindeki petek torna tezgahında yapılmıştır çok düzgün ve tertemiz olmaktadır tabiiki o kadar düzgün olmasının birazda zahmeti var Proxson tarzı makinalarda çok ince ve çok temiz petek yapmak biraz zordur.
Torna tezgahına 15 cm lik bir mil üzerine 1 mm kalınlığı olan küçük dairetesterelerden ( çapı 3 cm olsa yeter ) bir testere bir adat pul ( pul kalınlığı peteklerin arası kaç mm olacaksa onagöre koyulur ) şeklinde yanyana 10 adet veya daha çok bıçak dizmek sureti ile petek yapabileceğimiz bıçaklar hazırlanır. petek yapacağımız 1 mm kalınlık ve yükselik 3 mm diyelim çıtalarımızı çok düzgün bir şekilde 10 arlı bir şekilde şeffaf bantla birbirine sıkıca sırıyoruz bundan sonrası kolay çıtaların boylarını 10 ar cm den kesiyoruz. sıra geldi bunları kanal açmaya bantla sarılmış çıtamızı bıçakların üstünden elle geçiremiyeceğimiz için üstüne bir takoz ve takozun altına bir dayama koyarak dönen bıçakların üstünden bir kez geçiriyoruz muhteşem petekler seri halde hazırlanıyor.
ben bir çok kez yaptım hazır satılan petekler genelde büyük kareler halinde ölçege pek uymamaktadır imkanı olan arkadaşlar yapabilir
buda gayet güzel bir fikir denemekte fayda var Teşekkür ederiz Ercan bey
Ercan abi anlattığın olay mantıklı geldi. Gözümün önünde canlandı biraz ama keşke resim olsa daha iyi olur kanaatindeyim. Teşekkürler bilgi için.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)