böyle olması iyi çünkü pervane zaten yüzeye yakın bi yerde dönecek
Resimden görebildiğim kadarıyla yüzey pervane gurubundan. Yüksek devire uygun fakat yarı yarıya su içerisinde dönmeye uygundur. Dipte dönmeye pek uygun değildir.
böyle olması iyi çünkü pervane zaten yüzeye yakın bi yerde dönecek
apti bey çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.
apti bey ve herkese merhaba,
apti bey modeliniz çok güzel oluyor tebrik ederim.
işlerimin yoğunluğu dolayısıyla (muhasebeciler anlar) modelciliğe bir süre ara vermek zorunda kaldım.
bodrum guleti bitmek üzere sn. oktay yaylacıkoral'ın atölyesinde beni beklemekte muimota sarımı bitmek üzere yarım duruyor. akşamları fırsat buldukça kamaraları yapmaya başladım. inşalla bir an önce bitirip fotolarını forma koyacağım.
bu yaz benim yoğunluğum pek çok eski hobilerimden biri olan rc model uçak olayına geri döndüm şu sıralar tucano 60 toplamaktayım. bir yandan model uçak bir yandan model gemi nasıl gidecek bakalım göreceğiz. inşallah altından kalkabilirim.
taner yağcı...
nerdeyse bitti
Hocam geçmiş olsun. Ama baya hızlı gidiyor yaramaz. Yüzdürürken keskin dönüşler yapabiliyor mu? Yan yatma falan oluyor mu?
teşekkürler, keskin dönüş yapıyor yan yatma falanda yok nasıl olsunki içinde 12 kg ağırlık var
Apti bey motorunuz 24.000 d/dk. Kullandığınız uskur, yüzey pervane. Yüzey pervaneyi su altında 24.000 devir çevirmeye kalktığınızda motorunuz aşırı akım çeker. Sonuçta motor yada esc yanar. Sisteminizdeki zayıf yer esc olduğundan yanmış. Esc büyükolsaydı motor yanacaktı.
Hatırlarsanız bu sayfanın ilk mesajında uygun olmayacağını belirtmiştim. Esc değişimi ile birlikte 50mm çaplı 3 yada 4 kanatlı yük pervanesi kullanırsanız harika yüzecektir.
3 PALLİ YÜK PERVANESİ -SOL- 50 MM.- M4
Konu Emre BÜYÜKOK tarafından (05.05.2012 Saat 22:46 ) değiştirilmiştir.
teşekkür ederim emre kardeşim evet haklısınız resimdeki siyah pervanenin aynısı elimde var, esc yi eve geldikten sonra tekrar çalıştırdım çalıştı yanmamış ama geri vites çalışmıyor sadece ileri, bunun tamiri mümkünmü acaba yada böylemi kullanıcaz artık
İçerisindeki FET'ler yanmıştır büyük ihtimalle. Elektronik bilgisi olan birinden yardım alıp açarsanız tamir imkanı olabilir.
elektronikçi bi arkadaşım var yarın bi göstereyim bakalım gerçekten çok sağ ol emre kardeşim bu faydalı bilgileri benimle paylaştığın için
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)