Merhabalar, çalışma size mi ait? Ses kalitesi çok düşük gibi geldi, birde benzinli sesi düşünüyorum, gerekli parçalar ile şemayı paylaşır mısınız?
Kumandanın gaz kolunun verdiği sinyalin şiddetine göre, alıcının ilgili gaz kanalı vasıtasıyla üretilen sinyal devreye giriş olarak uygulanmaktadır. Motor devri arttıkça rölantiden tam gaza kadar motor devri ile orantılı olarak üretilen ses değişmektedir. Devredeki bir potansiyometre ile motor sesi değiştirilmekte farklı dizel seslerine göre yaralanabilmektedir. Ses çıkışı yeterince güçlü olmakla birlikte ilave bir güçlendirici de konabilir.
http://www.dailymotion.com/video/xgj...l-sound-1_tech
http://www.dailymotion.com/video/xgj...l-sound-2_tech
Merhabalar, çalışma size mi ait? Ses kalitesi çok düşük gibi geldi, birde benzinli sesi düşünüyorum, gerekli parçalar ile şemayı paylaşır mısınız?
Çalışma çeşitli yerlerden bulduğum, benzer bir kaç devrenin kombinasyonundan oluşmaktadır. Baskılı devresini hazırlayıp profesyonel olarak bu çalışmayı değerlendirmeyi düşündüğümden şema ve parçaları maalesef paylaşmam mümkün değildir. Yurtdışından benzer devreyi inceleyebilirsiniz. http://www.harbormodels.com/site08/m...undmodules.htm
merhaba İbrahim Abi. Bu ses üreticisinden ticari amaçlı yapacaksın ve bundan ilk faydalananlar biz anteo katılımcıları olacak heralde.
İbrahim Bey, ben ses kalitenizi yükseltmek için sormuştum. Jetonlu oyuncakların ses şemasından esinlenirseniz düşük maliyete, çok daha temiz ses elde edebilirsiniz. Pcb çizimini bilgisayarımda bulabilirsem yayınlarım buradan, sorun değil zaten bilindik basit şeyler.
Ayrıca kullandığınız kumanda önemli faktör. 2.4ghz alıcı ile yaptığım testte alıcıdan dolayı çok parazit vardı. Am alıcı takmam ile sökmem bir oldu, ses çok daha kötü. Hobby için pahalı olan M11X kumanda ve RX451 alıcı ile denediğimde ses mükemmelleşti ama gene az da olsa parazit oluştu. 3300uf capasitör ile bu sorunu aşabilirsiniz.
Keyifli Forumlar.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)