brandenburg sınıfı
yusuf bey merhabalar barbaros benimde iki yılı aşkın elimde üstelik beraberinde onu batıran ingiliz e 11 le beraber 1/75 severek çalıştığm bi model her ikiside rc olacak bitirebilirsem tabi) barbaros ve merak adenler için e11 le ilgili size de faydası olur diye bikaç foto gönderiyorum saygılar kolay gelsin
brandenburg sınıfı
brandenburg
brandenburg
Ümit Abi müsade edersen konuyu bölerek senin Barbaros Hayrettin modelin hakkında yeni bir yere tasıyorum.
Buraya yapacağın her resim ve bilgi icin sana şimdiden tesekkür ederiz.
brandenburg başlığı altındaki fotolar int den bulduğum karton modele aittir detay için faydalı olacağını düşünüyorum
Ümit Bey bu resimleri eklediğiniz iyi oldu. Deniz altı modellerine ilgim vardı ama nasıl yapılabileceği konusunda hiç fikrim yoktu. Sizden ricam nasıl yapılır bize anlatabilir misiniz? Benim gibi merak eden başkaları da vardır herhalde.
Saygılarımla...
merhaba sayın uslu nasılsınız .önceleri gemilere hep teknik açıdan yaklaşıp merakımı gidermek için bilgi ve beceri edinirdim ama daha sonraları gemilerin bi hayatları ve birçokta hikayeleri olduğunun farkına vardım .bugün artık gemilerin teknik detaylarının yanında tarihsel değerlerininde mutlak araştırılması ve öğrenilmesi gereğini düşünüyorum ancak o zaman yaptığımız işten bi kültür edinmiş oluyoruz .yani bi geminin modelini yapmak için sadece boyunu enini bilmek sadece planıyla yetinmek gemiye biraz haksızlık oluyo))geminin hayatını ve tarihsel değerinide öğrenmeliyiz...
denizaltı gemilerinin diğer deniz araçlarından farkı doğada örneğinin bulunmasıdır balık gibidirler satıhla taban arasında yaşarlar oysa gemilerin doğada örneği yoktur çünki satıhta yaşam sürdüren bi canlı yoktur . bunu şunun için söylüyorum geminin aktivitesi bitse bile yüzebilir .ama denizaltı aktivitesini yitirdiğinde satıha çıkamaz.
modelini yapmanın zorluğu burdadır kurallar gerçeği içinde modeli içinde aynıdır.yani geminize bi boy büyük akü koyabilirsiniz ama denizaltı gemisine koyamazsınız.
model için bilinen iki ana klasman var dinamik dalış ve statik dalış
dinamik dalış hareket halinde geminin baş ve kıç yüzdürücülerinin hareketleri ile gemiye uçak larda olduğu gibi irtifa kazandırılmasıdır
statik dalış ise sarnıçların suyla dolduruması yada boşaltılması ile balonlarda olduğu gibi irtifa kazandırılmasıdır.bu iki şekilde yapılabilir ya suya tulumba koyacaksınız sıkışan havayı kontrol ederek yada hava kompresörü kullanacaksınız sıkışan havayı depolayarak ....
modelde geminin gövdesini oluşturan dış kaportanın içinde sızdırmaz ikinci bir gövde yapıp bütün akü motor alıcı servolar ne varsa tamamı bu sızdırmaz gövde içinde olmalı yüzdürücü kolları dümen kolu şaft ve varsa periskop ve torpido kovanları yani dışa açılan bütün kanal ve delikler sızdırmaz olmalı... saygılar
Sayın Ümit Bey öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Gemilerin araştırılması konusunda da yerden göğe kadar haklısınız. Bence bunu tüm modelci arkadaşlar yapıyordur yapmaya çalışıyordur (belki yeni başlayanlar model tekniklerini öğrenmeye daha fazla önem verdiklerinden bu konuyu atlıyor olabilirler ancak daha sonra onlarda yapıyorlardır)
Yapılmış bir iki denizaltı modeli görmeme rağmen yapım aşaması hiç görmedim. Dolayısıyla omurga nasıldır posta nasıldır nasıl sarılır kafamda bir türlü canlandırmadım. Sizin modeli görünce biraz heveslendim anlayacağınız.
Nusratı yaptıktan sonra yabancı gemiler yerine Osmanlı nın son dönem kahraman donanmasını yapmanın iyi bir fikir olabileceğini düşündüm. Araştırma yaparken Abdülhamid ,Abdülmecid (satın alınmış) Müstecip Onbaşı (ele geçirilmiş) olarak üç denizaltı ile karşılaştım. O zaman bunlardan birini de filoyaekleyebileceğimi düşünmüştüm. Eğer sizin için de uygunsa benim ve diğer meraklı arkadaşlar için bir denizaltının nasıl yapabileceğini müsait bir zamanınızda açıklarmısınız.
Denizaltının RC işine gelirsek ben statik olarak düşünüyorum, yanlış anlaşılmasın yapamayacağımdan değilde () . Şaka bir yana bence RC işi zor Denizaltı içinse başlı başına bir forum konusu olur herhalde. Benim cesaret edebileceğim bir şey değil.
Ümit Bey açıklamalarınız için teşekkür ederim. Ricamı kırmazsanız sevinirim.
Saygılarımla...
Ümit bey, merhaba. Aynı modeli yapıyor olmamıza çok sevindim. Paylaştığınız resimler için de ayrıca çok teşekkür ederim. RC olarak yapıyor olmanız daha da bir anlamlı, finale kısa zamanda taşımanızı dilerim.
Ümit bey...bu modele başladım da uzaktan kumandalı yapmışsınız motor , kumada hız denetleyicisi batarya ve pervane için önerileriniz ve daha iyi olabileceğinizi düşündüğünüz önerileriniz var mı?
Teşekkürler
Oktay ERDİR
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)