Sarım da tamamlandı. Baş bodoslama kısmını sarmak gerçekten zormuş. Diğer kısımlar ise bir okadar kolay.
Bir gırgır da bende. Baya yok almış durumdayım. Çalışmalar son hızla devam etmekte.
Sarım da tamamlandı. Baş bodoslama kısmını sarmak gerçekten zormuş. Diğer kısımlar ise bir okadar kolay.
Macun zımpara kısır döngüsünde dolanmaya başladım. AMa bu modelde pek te zorlanmadım açıkçası. Sarım kendimce pek güzel oldu. Macuna da iş kalmadı pek. bide astarladık. ince bir zımpara ve az macunluk işi kaldı
Tabi bu esnada güverte de yerine yerleştirildi. onunda kusurlu yerlerine macun zımpara yaptım. tam anlamıyla bitmedi ama bu akşam son rötüşlerini yapacağım.
bu esnada güverte üstü ile ilgili de çalışmaya b aşladım.
ve bumba vinci sanırım tam adı. Boşluklarda bunun da bir kısmını yaptım. içime sindi gibi ama bidaha deneyeceğim. Artık hangisi fiyakalı olursa onu kullanırımz.
Şimdilik buraya kadar gelebildik. birde boyacı buldum istediğin rengi spray a doldururuz dedi. Renk konusunda kararsızım. Bu sefer kırmız yada bordo kullanmak istemiyorum. Mavi açık ve koyusu ile beyaz güzel durmuş incelediğim birkaç modelde. Yine yeşil de aynı şekilde açık ve koyu çok güzel. Renk kombinasyonuna tavsiyeleri şiddetle kabul edebilirim.
Kamerana sağlık Erkut abi. Faydası olmaz olurmu. Yada fazla bilgii göz çıkarmaz. Lacivert sanırım renk. Beyazla da pek güzel durmuş aslında. neyse bu renkelride gündemimize almış olduk
bitmişki model
güzel bir çalışma ortaya çıkacak belli
kolaylıklar dilerim
![]()
Hafta sonu saatlerce lehim yapmaya çalıştım beceremedim. Tel çok güzel eriyor. Ama eklem yerlerini tutturmayı beceremedim. Kaç saat denedim ben bile hatırlamıyorum.
Burdan anlıyoruz ki tek eksiğimiz punteller. Her türlü yardım kabul edilir. Karşılığında hayır dua okunur
sen söz dinleyip weller havya aldınmı...yoksa milyoncu malı ile mi ugraşıyorsun.onu söyle....bu gidişle nefesin yetmiyecek![]()
lehim de bende ayni sorunlari yasadim .. milyonluk havyami attim.. 80 watt yazan havyami aldim sorun cozuldu... bir milyonluk havya sadece lehim telini eritiyor.. lehimlenecek parcaya gerekli isiyi vermiyordu....
Havaya alırken ilaki 3 haneli rakamlara çıkmamız gerekiyor yani. Başka çare kalmadı
Güzel çalışmalar ellerinize sağlık, kolay gelsin. Yıllar önce onlarca gırgırın arasındaydım. Nereden bilirdim ki yıllar sonra onların modellerini yapmaya çalışacağımı.Özcan bey havya ile lehimlemeye çalıştığınızın ne olduğunu çıkaramadım.
![]()
Bu arada don çıtalarını yerlerine yerleştirdim akşam. tesviyesi kaldı. yavaş yavaş boyaya hazır hjale geliyoruz.
devamı.................
40 wattlık weller internette 17.-euro +kdv..perşembe günleri açılan pazarda.daha da ucuza alınır ..3 haneli nereden çıktı...
Merhabalar,
Özcan Bey, kolay gelsin, lehim konusunda sıkıntı yaşamanız doğal, lehim işi ayrı bir dünya hem basit , hem de zordur.
Aşağıdaki açıklama, küçük ve basit lehim işlemleri için yeterli olup, daha kapsamlı çalışmalar için, daha iyi lehim malzemelerinin alınması ve kullanılması gereklidir. !!
Lehim malzemesi olarak uzun zamandır, klasik ağaç saplı ucuz piyasa lehimi kullanıyorum, işin püf noktası,
1.' cisi ; lehim ucunu iyice ısıtmak, lehim pastasında iyice yıkamak !, sonra da bir adet tuvalet kağıdı rulosuna silmek, amaç her zaman her lehim işleminden sonra bu lehim ucunu temiz tutmak,
2.'cisi lehim yapılacak metalin lehim tutan malzemeden olması- pirinç, bakır v.s. gibi),
3.'cüsü, lehim işleminde lehim yapılacak her iki ucun asitli fırça ile temizlenmesi, iyi ısıtılmış lehim ucuyla, ıslaklığın alınması - bu işlem sırasında, lehim ucunu yerinden kaldırmayın-, ve lehim telini ( 0,75 mm -0,35 mm arası kalınlıkta olmalı) hafifçe lehim ucuna dokundurmak ,hepsi bu.
4. Lehim işleminiz bitince, lehim ucunu , ince zımpara kağıdıyla temizleyip, rulo kağıda silip,yerine kaldırıyorsunuz. Saygılarımla,
Not : Rulo tuvalet kağıdı, ısınmış lehim ucunun elinizi yakmaması için yeterli kalınlık ve izolasyonu sağladığı için tercih edilir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)