Gemi ModelciliÄŸi
12 Åžubat, 2012, 07:13 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
 
   Ana Sayfa   Yardım GiriÅŸ Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   AÅŸağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Cemil Akçe Bey ile tanışma...  (Okunma Sayısı 285 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uğur ÜNLÜ
Genel Moderator
*****
Offline Offline

İsim Soyad: Uğur ÜNLÜ
Nereden: Gölcük/Yalova
Mesaj Sayısı: 1144



« : 16 Nisan, 2010, 21:21 »

14 Nisan günü Fatih Bey (Fatihcakalasma) ile tanışmak amacıyla Yalova'ya gittim.

Cemil Akçe Bey ile tanışmak isteyip istemediğimi sordu. Her ne kadar zamanım çok kısa olsa da tamam dedim.
Denize 100 metre mesafede arkası denize dönük bir apartmanın en alt katındaki atölyesine gittik. Meğerse atölyesi benim 20 yıldır oturduğum sokağın sadece 2 sokak ilerisinde imiş. Kapıdan içeri girdiğimizde Cemil Bey bir model üzerinde uğraşıyor olmasına rağmen nezaketle işini bıraktı ve bizi ayakta karşıladı. Daha önce fotoğraflarında dikkat etmemiştim, ama 88 yaşındaki ( 1922 doğumlu ) bir adamı model üzerinde uğraşır halde görmek açıkcası beni şaşırttı.

Gelelim atölyesine.

Aynı anda birden fazla model üzerinde çalışıyordu. Sanırım 4 adet farklı modelin omurga ve postaları yapıştırılmış olarak duruyordu. Neden aynı anda bu kadar model üzerinde çalıştığını sorduğum da bir kez daha şaşırmama sebep oldu. Modelleri yaparken yapıştırılan yerlerin kurumasını 1-2 gün boş yere beklemek istemediği içinmiş.

Yaklaşık 35 metre karelik atölyesinde düzensizlik içerisinde kendine ait bir düzen kurmuş, neyin nerede olduğunu biliyor, bize göstermek istediği şeyleri anında buluyor. O kadar çok malzeme var ki, sanırsınız burada gerçek boyutlarda gemiler üretiyor.

Elimize hemen yaklaşık 50 adet fotoğraf sıkıştırdı. Her bir fotoğraftaki model gemilerini, kişileri teker teker anlattı.

Bu arada ilginç bir özelliğini öğrendim. Türkiye ile alakası olmayan hiç bir modeli yapmıyormuş. Günümüzde mevcut olmasalar dahi tarihi olarak mutlaka bir bağlantımız olması gerekiyormuş.

Daha 2 hafta önce Yalova'da bir sergisi olduğunu ve kaçırdığımı öğrenince gerçekten çok üzüldüm. Umarım bir sonraki sergisini kaçırmam.

Sanki kendisini uygunsuz bir zamanda ziyarete biz gitmedik de, kendisi bizi önceden davet etmiş gibi zaman ayırıp ilgilendi. Modelciliğe bu kadar önem veren, profesyonel olarak bu işi yapan, adını camiada duyurmuş bu tatlı bir insanla tanışmaktan gerçekten çok mutlu oldum.

Bu tanışmaya vesile olduğu için Fatih Bey'e teşekkür ederim.








Logged

Uğur ÜNLÜ / 1977
Reklam

Logged
destinyends
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 16 Nisan, 2010, 22:21 »

İnsanların tanışmasını hep destekleyip bu olgunun kaybolmamasına çalışırım hep. çünkü yüz yüzenin yerini hiç bir yöntem tutmuyor.böyle degerli biriyle tanıştıgınız içinde şanslısınız. saygılarımla


Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediÄŸiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.543 Saniyede 27 Sorgu ile OluÅŸturuldu