Gemi ModelciliÄŸi
12 Åžubat, 2012, 07:39 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
 
   Ana Sayfa   Yardım GiriÅŸ Yap Kayıt  

Sayfa: 1 [2] 3   AÅŸağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: av maceralarımızı paylaÅŸalım  (Okunma Sayısı 2504 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ali Timucin
Ali Timucin
Administrator
*****
Offline Offline

İsim Soyad: Ali Timucin
Nereden: Kocaeli
Mesaj Sayısı: 2372


WWW
« Yanıtla #15 : 02 Ocak, 2009, 14:50 »

Hazım AÄŸabey   resimdeki balıkları görünce  söylenebilicek tek ÅŸey  kalıyor.
 
 "  AFİYET OLSUN"   Smiley




Logged

Ali Timucin
İstanbul / 1976
Reklam

Logged
bmentes
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 03 Ocak, 2009, 00:27 »

hocam eskiden eylül ayini iple cekerdik, eylül sonunda lambukalar sizinkin yari büyüklügüne ulasir, akyalar 350-400 gr olurdu. iste o zaman bizim emektar kücük polyester sandal ile kicinda kücük bir motor sirti cekerdik, ama cok balik yakalardik.
lambukayi görünce inanin o günleri andim, en cok baligi patronum yakalardi, o bu konuda cok iyi idi ve hala daha öyle.

size rastgele gelcek avlarinizda.


« Son Düzenleme: 04 Ocak, 2009, 00:06 Gönderen: bmentes » Logged
stoje
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 03 Ocak, 2009, 22:08 »

Bende zıpkınla bişeyler yapmaya çalışıyorum.

Eşkinalar Levrek ve kefal Eşkina 13 15m arası Levrek 19 m den alınmıştır




* DSCN1819.JPG (48.91 KB, 480x360 - Görüntüleme: 168 kez.)

* DSCN1830.JPG (41.58 KB, 480x360 - Görüntüleme: 167 kez.)
Logged
Ali Timucin
Ali Timucin
Administrator
*****
Offline Offline

İsim Soyad: Ali Timucin
Nereden: Kocaeli
Mesaj Sayısı: 2372


WWW
« Yanıtla #18 : 04 Ocak, 2009, 00:33 »

Bizim sitenin masallahı var  Smiley   Herkez  avcı   ne ucan nede kacan .
Tebrik ederim  Emre   vurmak bir yana  19 m ye  inmek zor bir iÅŸ
AgoÅŸon'a mı yattın .  Levrek neyse de  EÅŸkina  icin kayalık yere  dalıyrosun galiba.
Tebrik ederim


Logged

Ali Timucin
İstanbul / 1976
stoje
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 04 Ocak, 2009, 15:25 »

Sizde boÅŸ deÄŸilsiniz yani eÅŸkina kayalık yerde ve  en basit avladığm balık diyebilirim çünkü kaçmıyor ama levrek çok zorladı beni ama çok zevkli 21 m kadar indim serbest gerçi zor tavsiye etmem kimseye eÄŸitimini almadan ama iÅŸte yapıyorum kendi çapımda birÅŸeyler.


Logged
gemici
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 05 Ocak, 2009, 15:12 »

1.5 kiloluk ahtapot ta benden. Ayvalık, Cunda Adası 3. Metre derinlikten zıpkınla aldım. Bu yıl kıyılar balık yönünden bomboştu. Sezonu 2.5 kilo ahtapot ile açıp 1.5 kiloluk bu minik ile kapattım. Geçen yıl diz boyu suda 40 cm.lik kefaller kıyılarda geziyordu. Bu yıl Ot balığından başka bir şey kalmamış. Sağolsun balıkçılar kıyıdan ağ ata ata balığı bitirdiler.





Logged
Ali Timucin
Ali Timucin
Administrator
*****
Offline Offline

İsim Soyad: Ali Timucin
Nereden: Kocaeli
Mesaj Sayısı: 2372


WWW
« Yanıtla #21 : 05 Ocak, 2009, 17:00 »

  İbrahim  Abi guzel   av yapmıssın   tebrik ederim.  Suda  hareketsiz  halde  duran  ahtopotu  görebilmek
bile oldukca  zor bir ÅŸey .  Rahmetli babam ile  seneler önce  dalarken   ayvalıkta  ÅŸirinkent  beldesinde  ahtopot  yakalamıstı   sanırım o bölge  iyi bir  mera .  iÅŸin ilginc kısmı babam  ahtopotu  elle ile  yaladı .
suda  ilk  hareketi  mürekkep  fışkırtması idi   bir kac atımdan sonra sanırım  mürekkebi bitti Smiley  suda  iken
elinizi  kolunuza  öyle bir sarılıyor ki  sudan çıkardığınızda  ÅŸemsiye  gibi oluyordu .   
 
   Eskiden  ahtopotu temizlemek icin taÅŸa  vuruluyordu   bu   oldukca  acımasız bir  hareket .  Sanırım  ÅŸimdilerde  bir sos icinde  bırakılarak  temizleniyor   ama nasıl bir  karışım olduÄŸunu bilmiyorum.


Logged

Ali Timucin
İstanbul / 1976
gemici
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 06 Ocak, 2009, 02:29 »

Ali ahtapot el ile de yakalanabilir, ancak kafanın altındaki jilet keskinliğinde ve papağan gagasına benzer ağzından uzak durmak gerek. Ahtapot kaya üzerinde renk değiştirerek kamufle oluyor, görülmesi zor ancak ben her ikisinide kaya altına kaçamadan zıpkınla gözünden (en zayıf yeri burası) vurdum. 2.5 kg.lık olan beni yaklaşık 1 metre kadar dibe çekti. Gözünden vurulduğu için kısa bir süre sonra kayayı bıraktı. Zıpkının ucunda yüzdürerek kıyıya aldım. 2. resimde bir kolun vantuzu belime yapışmış halde. Resimlerde hala canlıdır. Mantosu ters çevrildiğinde etkisizleşiyor.
Dediğin gibi yaklaşık yarım saat taşa vuruluyor, sonra iskele tahtasında ovalanıyor,köpürdükçe suya sokularak yıkanıyor. Yarım saatte bu işlem sürüyor. Kolları spiral haline, yani havaya kaldırıldığında burkulu kalıyorsa işlem tamamdır.
Uğraşmak zor geliyorsa, yakalandığında kafa temizlenip derin dondurucuya atılıp 1 ay bekletiyor ve afiyetle yeniyor.
Bundan sonrası için aramızda en iyi ahçı - modelci kardeşim Oktay dan güzel bir ahtapot tarifi beklemek.


Logged
aleventb

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 97



« Yanıtla #23 : 24 Ocak, 2009, 21:00 »

harika avlar, lambuka ve kalamarlar müthiş, bende zaman oltaya takılan balığımın peşine koşan kalamrlarlarla karşılaşıyorum korku filmi gibi o peşinden gelince hele berrak suda gerçekten çılgın görüntü oluşuyor sanki sıçrayıp üzerinize atlayacak gibi, avlarını paylaşan tüm dostlara sevgiler selamlar biliyorsunuz belki eski bir asur atasözü imiş sanırım " balık avlanırken geçen süre ömürden eksilmezmiş "

levent


Logged

Levent
Güvercinlik 1954
ahmet zarga
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 15 Nisan, 2009, 20:33 »

oo hocam modelcılık te ıstadsınız balıkcılık ta da asagı sayılmassınız rasgelsın
saygılarımla


Logged
aleventb

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 97



« Yanıtla #25 : 21 Nisan, 2009, 21:58 »

bugün hava çok sakindi ve sıcaktı, tekneyle Gökçeler önünde yer alan minik adanın oraya çıkıp önce bağlanmadan sonra bir şamandıraya bağlanıp balık avı yaptık sonuçlar fotograflarda çok keyifliydi çok, vede heyecan vardı arkadaşımın yakalayıp çektiği bir karagözün peşine lambuka saldırdı su yüzeyinin belki 50 - 60 cm altında film seyreder gibi seyrettik, lambuka iğnelerden birine takıldı ama kepçe gelene kadar olta dağıldı tabi neyse çektiğimiz balığı kurtardık.

sevgiler, selamlar 




* balık1.jpg (45.36 KB, 240x320 - Görüntüleme: 103 kez.)

* balık2.jpg (44.28 KB, 240x320 - Görüntüleme: 104 kez.)

* balık3.jpg (46.95 KB, 240x320 - Görüntüleme: 103 kez.)
Logged

Levent
Güvercinlik 1954
gemici
Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : 21 Nisan, 2009, 23:15 »

Levent bey tam rakı sofralık olmuş avlar. Afiyet olsun.


Logged
bmentes
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : 22 Nisan, 2009, 13:28 »

masallah, aviniz bol olsun, gelecek hafta akdeniz kiyilarind olacam bakalim bizim nasipbimiz neymis görecez.


Logged
Hayat N

Offline Offline

İsim Soyad: Ali Atıcı
Nereden: Bandırma
Mesaj Sayısı: 60



« Yanıtla #28 : 18 Kasım, 2009, 22:19 »

.




* DSCN1831.JPG (81.5 KB, 800x600 - Görüntüleme: 75 kez.)
Logged
Ali Timucin
Ali Timucin
Administrator
*****
Offline Offline

İsim Soyad: Ali Timucin
Nereden: Kocaeli
Mesaj Sayısı: 2372


WWW
« Yanıtla #29 : 18 Kasım, 2009, 22:31 »

Valla  levreÄŸi  fırına  eÅŸkinayı da buÄŸlamaya  atarım. Bir güzel yerim Smiley 
Ben senin  yerinde olsam resmi de internette  paylaÅŸmam  valla bir ton misafir dayanır kapıya Smiley

 Yüzük parmağının altında  zıpkın deliÄŸi mi var   bana mı oyle  geldi ?

 


Logged

Ali Timucin
İstanbul / 1976
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediÄŸiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.209 Saniyede 25 Sorgu ile OluÅŸturuldu